BH Dijaspora App za Mobitel je tu!

Za korisnike Androida i iOS-a, od sada mozete da skinete novi BH Dijaspora app u PlayStore-u ili AppStore-u tako da budete uvijek u toku o najnovijim dogadjajima u vezi udruzenja. 

 

Sa novim app-om mozete nase vijesti pratiti, informacije o manifestacijama dobiti, biti obavjesteni o Sportskim dogadjajima, i mnogo vise toga.  Naravno sve to gratis. Obilježen Dan državnosti BiH 2014

U organizaciji Udruženja BH Dijaspora Salzburg, održana je 22. novembra 2014, tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija povodom obilježavanja 25. Novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Dan državnosti BiH jedan je od najsvjetlijih datuma u historiji naroda naše domovine, zbog toga ċe se i ubuduċe održavati.


Za kulturno-zabavni program pobrinuo se hor Zem Zem. Počasni gosti manifestacije bili su gospođa Mag. Anja Hagenauer i gospodin Walter Reschreiter a za njihova višebrojna zalaganja u ovom Udruženju uručene su im i zahvalnice.


Druga godisnjica udruzenja

Drugog dana mjeseca marta, 2013. godine, odrzana je Osnivacka skupstina udruzenja gradjana BiH, BH Dijaspora Salzburg.

Oko 30 ucesnika skupa, prihvatilo je prijedlog inicijatora da se osnuje udruzenje, usvojen je predlozeni Statut i izabrano rukovodstvo udruzenja sa mandatom od dvije godine.

Udruzenje je definisano kao udruzenje gradjana BiH, vjerski i politicki neutralno, a kao glavni ciljevi rada zacrtani su:

-informisanje i okupljanje BH gradjana oko udruzenja sa ciljem prezentacije i ocuvanja nase tradicije, jezika i kulture

-pomoc nasim gradjanima u integraciji u austrijsko drustvo, putem informisanja , savjetovanja, organizovanja i ucestvovanja na skupovima integracionog i edukativnog karaktera

-podrska nasim sportistima i timovima, ucesce i organizovanje raznih sportskih takmicenja.

-druzenje kroz organizovanje raznih manifestacija

Za vrijeme svog kratkog postojanja, udruzenje je preko svojih aktivista organizovalo ili ucestvovalo na vise od 50 raznih manifestacija i prezentirajuci nasu domovinu istovremeno gradilo spone sa novom nam domovinom Austrijom.


Prijateljska utakmica Austrija - Bosna i Hercegovina

BH Dijaspora Salzburg nastavlja pratiti reprezentativne selekcije BiH na svim sportskim natjecanjima u Evropi, a koja su dostupna nasim clanovima.

Ovaj put smo u prilici da organizujemo i prisustvujemo prijateljskom susretu fudbalskih reprezentacija nase dvije domovine koji ce se odrzati na vjerovatno dobro popunjenom Ernst-Happel stadionu u Becu 31.03.2015.

Hoce li ranjena i posrnula bosanskohercegovacka reprezentacija, sa novim selektorom, uspjeti da se vrati na pobjednicki kolosjek protiv silne austrijske momcadi koji nezaustavljivo gaze prema cilju i kvalifikaciji na EP u Francuskoj 2016. godine?

Uz cinjenice da obije reprezentacije kvalitetom igraca spadaju u sami vrh evropskog fudbala i da ce obije reprezentacije igrati na „domacem“ terenu s obzirom na broj navijaca, spektakl je zagarantovan, a rezultat ce biti u drugom planu ukoliko igraci pokazu volju i borbenost na terenu.

Po povoljnoj cijeni su obezbijedjeni prijevoz i ulaznice za utakmicu, sa popustom za clanove udruzenja.

Svi navijaci koji zele putovati u nasoj organizaciji su duzni pridrzavati se pravila, odnosno prihvatiti „kodeks ponasanja navijaca i clanova BH Dijaspra Salzburg“

Rezervacije se mogu naruciti na e-mail adresi info@bh-dijaspora.com i nakon popunjenja mjesta dalje se porudzbe nece primati.

Clanovi udruzenja imaju prednost kod narudzbi rezervacija.